Den originale "Vikingebøf"

Til 4-6 personer

2 svinemørbradder af ca. 500g
Ca. 100g smør
Karry -ca. 1½ teskefuld
Pprika -ca. 1 teskefuld
2 store løg (finthakkes)
Mel -ca. 1-1½ spiseskefuld
Ca. ½ liter mælk
Tomapasta, konc. -1½ teskefuld
Hvidlg (1-2 fed fintkakkes)
1/4 liter piskefløde
Salt og peber
Smages til med whiskey (alt efter, hvor stor din bil er).

Metode:
Tag en tykbundet jerngryde. Smør brunes og tilsæt så karry. Det svitses godt, så det ryger en anelse. Tilsæt så paprika og de finthakkede løg. Løg mørnes let. Tilsæt derefter mel, og det bages godt igennem. Hæld mælk i og bag det op. Det skal nu gerne have vællingkonsistens. Tilsæt så tomatpasta, de finthakkede hvidløg, fløde samt salt og peber. Saucen holdes nu varm, og må under ingen omstændigheder koge.
Kødet: Svinemørbraderne befries for sener. Flækkes på langs 3-4 gange og skæres det i tynde strimler. Ristes hurtigt på meget varm pande i smør (evt OMA). Kødet må ikke gennemsteges - og husk ikke for meget kød på panden af gangen. Kødet væltes i saucen, og "hviler" her i ca. ½ time, mens det holdes varmt. Må endelig ikke koge (man koger jo sjældent engensk bøf efter stegningen).
Tilbehør: Rigtige pommes frites samt en lun salat bestående af finstrimlet rødbede (som tændstikker) og grovstrimlet porre (1:5) ristet i honning.

Lidt historie: Retten blev 1. gang kreeret i restaurant "Den Gamle By" under navnet "Pernillebøf"-en følge af festspillene på Gl. Helsingør Teaters "Henrik og Pernille" Det skete sammen med Karen og Kurt Mikkelsen. Et par år senere startede jeg på Restaurant "Viking" sammen med tjenerne Bjørn og Jørgen. Der er ikke copyright på retten, men det henstilles, at man laver den korrekt og ikke forfalder til at bruge genveje eller foretage billige efterligninger. Eneste nyskabelse, er tilsætning af whiskey.

Retten er særlig velegnet til folk med kredsløbsforstyrrelser, tendens til fedme samt podagra. Nydes sammen med ikke ubetydelige mængder koldt øl. Fy for den lede, mon det blir´ dernede?

Hilsen fra designeren
John "Dix" Lindhardt

Vort moto:
"Vi kommer og laver, til fede maver"
(Ernst & Dix) - max 150 personer.