|
(4 personer)
½ kg skrællede kartofler
½ kg skrællede jordskokker
1 æg
140 g revet cheddar ost
salt, peber
500 g kalvekød eller kalve- og svinekød
l løg
olie
2 gulerødder
1 ds. hakkede tomater
1 spsk. koncentreret bouillon
¼ dl soja
salt, peber
TILBEHØR: Salat & brød
|
Skær kartoflerne i mindre stykker, og kog dem 10 minutter i usaltet vand, tilsæt jordskokker skåret i mindre stykker, og kog endnu 10 minutter, til de er helt møre.
Hæld vandet fra, og mos grøntsagerne med en elpisker. Tilsæt æg og revet ost, rør godt sammen og krydr med salt og peber. Svits kød og løg i lidt olie. Tilsæt gulerod i små tern, tomat, bouillon og soja, og lad kødsaucen simre 10 minutter. Krydr med salt og peber.
Kom kødsaucen i et ovnfast fad, og læg jordskokkemosen på som låg.
Sæt fadet i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter.
Server med salat og brød.
|
|
Energi pr. person
(incl. brød og salat) 3026 kJ = 720 kcal
Energifordeling
Protein 26%
Kulhydrat 36%
Fedt 38%
Tilberedningstid: Ca. 1 time.
|