Annette Søegaards madopskrifter.

 

 

Indholdsfortegnelse:

 

1.   Franske bondetærter

2.   Hvidkålssalat  m. dressing 

3.   Rødvinsdressing 

4.   Waldorfsalat (kalorielet) 

5.   Gulerodssuppe 

6.   Flutes.    

7.   Marinade til grillkød. 

8.   Indonesisk rejesuppe. 

9.   Nøddehorn. 

10. Kager i papirforme  

11. Vegetarpaté. 

12. Indonesisk salatdressing. 

13. Boston–tærten. 

14. Broccoli salat – m. dressing 

15. Pizza dej.

 


 

 

Franske bondetærter ( 3 tærteforme)

 

Dej:

 

500 g mel

375 g margarine

ca. ¾ dl. mælk

Forbages ca. 10 min. ved 200 grader.

 

Fyld:

 

300 g bacon

300 g skinke

ca. 2 porrer i tynde skiver

1/2 – 1 løg

Hvidløg

Bacon, løg, porrer og hvidløg svitses.

 

Æggemasse:

 

9 æg

3,5 dl. piskefløde

5 dl. reven ost (drysses på tærten)

8 spsk. Oregano

salt og peber

Bages ved 200 g – 25 – 30 min.

 


 

 

Hvidkålssalat               Dressing:

 

Hvidkål                          Ananassaft

Rosiner                         Karry

Ananas                          Hvid peber

Gulerødder                   Ymer/ylette

                             Mayonnaise

Prøv dig frem.

 


 

 

Rødvinsdressing

 

1 dl. rødvinseddike

1½ dl. sukker

2 dl. rødvin

 


 

 

Salat (kalorielet Waldorfsalat)

 

Icebergsalat

Vindruer

Valnødder

Æbler.

 


 

 

Gulerodssuppe (4 – 6 personer).

 

200 g reven gulerødder

 

300 g kartofler i tern

 

1 porre skåret i ringe

 

2 store løg i tynde skiver

 

1 l grøntsagsbouillon (lavet af grøntsagsterning og vand)

 

200 g pikant flødeost (med krydderurter)

 

30 g margarine

 

salt

 

Løg og porrer svitses i margarine uden at brune.

Kartofler tilsættes sammen med grøntsagsbouillonen,

og koger ved lav varme i 20 min.

Herefter tilsættes gulerødder og pikant flødeost

Koges ved lav varme i 20 min.

Smages til med salt

Serveres med flutes.

 


 

 

Flutes.        (Palle).

 

375 g mel

125 g grahamsmel eller fuldkornsmel

2 tsk. salt

30 – 40 g margarine

3 dl. vand

50 g gær

1 tsk. sukker

 

hæver 10 min., formes og bages 10 – 15 min. ved 200 g.

 


 

 

Marinade til grillkød.

 

2 dl. kinesisk soja

2 dl. olie

1 spsk. Revet frisk ingefær eller ½ tsk. tørret

1 fed knust hvidløg

1 spsk. Balsamico.

 

Piskes godt sammen.

Kødet marineres heri mindst 2 timer, heraf 1 time i køleskabet.

 


 

Indonesisk rejesuppe.

 

1 stort løg hakkes og svitses

 1 fed hvidløg

 1 ds. hakkede tomater

 ¼ l piskefløde

 2 dl. bouillon

 1 – 3 spsk. karry (eller 1 stor topske)

 

småkoger i 15 min.

 

Varmes op til kogepunktet før serveringen

 

Tilsættes:

ferskner i små tern + saft

 

200 g rejer

 

salt og peber.

 

 


 

Nøddehorn.     (Anna G.)

 

2 æggehvider

 

125 g sukker

 

200 g nødder      (må ikke piskes)

 

bages ved 200 g 10 – 15 min.

 

 


 

Kager i papirforme   25 stk.       (Lene)

 

125 g margarine

 

275 g sukker

 

125 g mel

 

3 æg

 

2 tsk. Mandeleddens

 

50 g nødder

 

50 g chokolade

 

bages ved 200 g i 15 min.

 


 

 

Vegetarpaté.

 

Gulerodspaté:

 

350 g gulerødder

1 porre

4 æg

salt og peber

400 g hytteost

5 spsk. Rasp

 

Krydres med blandede, tørrede krydderurter – ca. ½ tsk.

 

Riv gulerødderne og skær porrer i tynde skiver.

Pisk æggene med salt og peber, tilsæt rasp og krydderurter.

Rør hytteosten i.

Kom de revne og snittede grønsager i massen og fyld den i et smurt og ovnfast fad.

Patéen bages ved 200 grader i 50 – 60 min. på ovnens nederste rille.

 

Retten serveres varm eller lun med groft hvedebrød, smør og en grøn salat.

 

 


 

Indonesisk salatdressing.

 

½ l creme fraice (18 %)

 

3 dl. Ketchup

 

1 stænk Tabasco

 

lidt salt/peber/kunstigt sødemiddel

 

Ovennævnte blandes godt.

 

Herefter tilsættes følgende vigtige ingredienser:

1 stort løg

1 stor grøn peber

2 – 3 små syltede agurker.

 

Til fyld kan bruges:

1 stor hakket gulerod

2 hårdkogte æg

evt. lidt majs.

 

Denne dressing kan holde sig i køleskabet ca. 1 uge, og skal helst laves nogle timer før brug, så løgsmagen kommer frem.

 


 

 

Boston–tærten, der mætter.  (6 pers.)

 

Dej:

150 g mel

lidt salt

½ dl mælk

1 dl olie.

 

Fyld:

2 hakkede løg

350 g hakket oksekød

2 spsk. margarine

100 g revet rå selleri

2 spsk. tomatpuré

1 dl bouillon

peber, evt. lidt hvidløg,

100 g skinke klippet i mindre stykker

3 æg

2½ dl mælk

revet ost.

 

Til dejen blandes alle 4 dele sammen. Æltes og dejen lægges koldt. Rulles ud, og et smurt ildfast fad eller form beklædes med dejen, der trykkes godt fast til siderne. Bunden prikkes. Den behøver ikke at forbage, men kan nu fryses eller opbevares tildækket i køleskabet.

Til fyldet steges de hakkede løg sammen med selleri og det hakkede kød. Lidt efter tilsættes puré, bouillon og krydderier.

Æggene piskes med mælken, heri osten.

I tærten kommes kødfyldet og herover fordeles æggemassen.

Bages midt i ovnen ved 200 g i ca. 25 – 30 min.

Serveres med salat.

 

Tærter kan fryses med fyldet, tø lidt op og derefter i en varm ovn ved 200 g.

 

 


 

Broccoli salat.                Dressing:

 

150 g bacon –              ¾ dl miracle Whip

små tern ristes              ¼ - ½ dl sukker

1 buket broccoli                         1½ tsk. Rødvins

¾ dl rosiner                   - eddike     

¾ dl solsikkekerner                salt

½ rødløg   

 

Det hele blandes, halvdelen af bacon bruges som pynt. Trækker ca. 2 timer.                

 

 


 

Pizza dej.

 

40 g gær

3 spsk olie

21/4 dl vand

1 spsk salt

ca. 350 g mel

 

Hæver ca. 1 time inden fyld lægges på

Bagetid ca. 20 – 25 min.