Annette Søegaards madopskrifter.
Indholdsfortegnelse:
14. Broccoli salat – m. dressing
Franske bondetærter ( 3 tærteforme)
Dej:
500 g mel
375 g margarine
ca. ¾ dl. mælk
Forbages ca. 10 min. ved 200 grader.
Fyld:
300 g bacon
300 g skinke
ca. 2 porrer i tynde skiver
1/2 – 1 løg
Hvidløg
Bacon, løg, porrer og hvidløg svitses.
Æggemasse:
9 æg
3,5 dl. piskefløde
5 dl. reven ost (drysses på tærten)
8 spsk. Oregano
salt og peber
Bages ved 200 g – 25 – 30 min.
Hvidkålssalat Dressing:
Hvidkål Ananassaft
Rosiner Karry
Ananas Hvid peber
Gulerødder Ymer/ylette
Mayonnaise
Prøv dig frem.
1 dl. rødvinseddike
1½ dl. sukker
2 dl. rødvin
Salat (kalorielet Waldorfsalat)
Icebergsalat
Vindruer
Valnødder
Æbler.
Gulerodssuppe (4 – 6 personer).
200 g reven gulerødder
300 g kartofler i tern
1 porre skåret i ringe
2 store løg i tynde skiver
1 l grøntsagsbouillon (lavet af grøntsagsterning og vand)
200 g pikant flødeost (med krydderurter)
30 g margarine
salt
Løg og porrer svitses i margarine uden at brune.
Kartofler tilsættes sammen med grøntsagsbouillonen,
og koger ved lav varme i 20 min.
Herefter tilsættes gulerødder og pikant flødeost
Koges ved lav varme i 20 min.
Smages til med salt
Serveres med flutes.
375 g mel
125 g grahamsmel eller fuldkornsmel
2 tsk. salt
30 – 40 g margarine
3 dl. vand
50 g gær
1 tsk. sukker
hæver 10 min., formes og bages 10 – 15 min. ved 200 g.
2 dl. kinesisk soja
2 dl. olie
1 spsk. Revet frisk ingefær eller ½ tsk. tørret
1 fed knust hvidløg
1 spsk. Balsamico.
Piskes godt sammen.
Kødet marineres heri mindst 2 timer, heraf 1 time i køleskabet.
1 stort løg hakkes og svitses
1 fed hvidløg
1 ds. hakkede tomater
¼ l piskefløde
2 dl. bouillon
1 – 3 spsk. karry (eller 1 stor topske)
småkoger i 15 min.
Varmes op til kogepunktet før serveringen
Tilsættes:
ferskner i små tern + saft
200 g rejer
salt og peber.
2 æggehvider
125 g sukker
200 g nødder (må ikke piskes)
bages ved 200 g 10 – 15 min.
Kager i papirforme 25 stk. (Lene)
125 g margarine
275 g sukker
125 g mel
3 æg
2 tsk. Mandeleddens
50 g nødder
50 g chokolade
bages ved 200 g i 15 min.
Gulerodspaté:
350 g gulerødder
1 porre
4 æg
salt og peber
400 g hytteost
5 spsk. Rasp
Krydres med blandede, tørrede krydderurter – ca. ½ tsk.
Riv gulerødderne og skær porrer i tynde skiver.
Pisk æggene med salt og peber, tilsæt rasp og krydderurter.
Rør hytteosten i.
Kom de revne og snittede grønsager i massen og fyld den i et smurt og ovnfast fad.
Patéen bages ved 200 grader i 50 – 60 min. på ovnens nederste rille.
Retten serveres varm eller lun med groft hvedebrød, smør og en grøn salat.
½ l creme fraice (18 %)
3 dl. Ketchup
1 stænk Tabasco
lidt salt/peber/kunstigt sødemiddel
Ovennævnte blandes godt.
Herefter tilsættes følgende vigtige ingredienser:
1 stort løg
1 stor grøn peber
2 – 3 små syltede agurker.
Til fyld kan bruges:
1 stor hakket gulerod
2 hårdkogte æg
evt. lidt majs.
Denne dressing kan holde sig i køleskabet ca. 1 uge, og skal helst laves nogle timer før brug, så løgsmagen kommer frem.
Boston–tærten, der mætter. (6 pers.)
Dej:
150 g mel
lidt salt
½ dl mælk
1 dl olie.
Fyld:
2 hakkede løg
350 g hakket oksekød
2 spsk. margarine
100 g revet rå selleri
2 spsk. tomatpuré
1 dl bouillon
peber, evt. lidt hvidløg,
100 g skinke klippet i mindre stykker
3 æg
2½ dl mælk
revet ost.
Til dejen blandes alle 4 dele sammen. Æltes og dejen lægges koldt. Rulles ud, og et smurt ildfast fad eller form beklædes med dejen, der trykkes godt fast til siderne. Bunden prikkes. Den behøver ikke at forbage, men kan nu fryses eller opbevares tildækket i køleskabet.
Til fyldet steges de hakkede løg sammen med selleri og det hakkede kød. Lidt efter tilsættes puré, bouillon og krydderier.
Æggene piskes med mælken, heri osten.
I tærten kommes kødfyldet og herover fordeles æggemassen.
Bages midt i ovnen ved 200 g i ca. 25 – 30 min.
Serveres med salat.
Tærter kan fryses med fyldet, tø lidt op og derefter i en varm ovn ved 200 g.
150 g bacon – ¾ dl miracle Whip
små tern ristes ¼ - ½ dl sukker
1 buket broccoli 1½ tsk. Rødvins
¾ dl rosiner - eddike
¾ dl solsikkekerner salt
½ rødløg
Det hele blandes, halvdelen af bacon bruges som pynt. Trækker ca. 2 timer.
40 g gær
3 spsk olie
21/4 dl vand
1 spsk salt
ca. 350 g mel
Hæver ca. 1 time inden fyld lægges på
Bagetid ca. 20 – 25 min.